image1 image2 image3 image3 image3

Veel gestelde vragen


Hier vindt u een lijst met veel gestelde vragen over de ballonvaart. Wanneer u zelf iets wilt vragen kunt ons natuurlijk ook bellen of e-mailen via: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

 

 • Is het koud in de ballon?
  Nee, want de ballon heeft de snelheid van de wind zodat u die niet voelt. Bovendien staat u onder de brander en die geeft ook voldoende warmte.
 • Wat voor kleding moet ik aan?
  Sportieve/vrijetijds-kleding; gewoon kleding waarin u zich prettig voelt. Ook stevige schoenen zijn aan te raden. Het beste is geen naaldhakken, mantelpakjes en driedelig kostuum. U hoeft geen extra kleding mee te nemen.
 • Kan ik luchtziek worden?
  In principe is dit uit te sluiten omdat de mand zo stil onder de ballon hangt, dat er een borrelglaasje op de rand van de mand gezet zou kunnen worden. Plotselinge bewegingen zijn er niet tenzij de piloot de ballon snel laat stijgen of dalen (dit kunt u nog wel eens aan uw oren voelen). Voor de rest heerst er alleen maar RUST!

 • Ik heb hoogtevrees, kan ik nu wel mee?
  Velen met hoogtevrees hebben reeds het Nederlandse landschap van boven kunnen bewonderen. De ervaring heeft geleerd dat zij géén last hebben gehad van hun hoogtevrees. De hoogtevrees verdwijnt zodra de hete luchtballen het contact met de grond verliest. U zult alleen nog maar genieten!
 • Hoe kom ik weer thuis?
  De crew zal gedurende de hele vaart achter de ballon aanrijden en bij de landing dus ook weer aanwezig zijn. Uiteraard kunt u dan weer mee terugrijden naar het vertrekpunt. Natuurlijk kunnen ook vrienden, kennissen en/of familieleden met eigen vervoer achter de crew aanrijden zodat ook zij bij de landing aanwezig kunnen zijn.